Site icon fener.org

Jose Mourinho: Hak edilmiş bir galibiyet oldu

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho

Teknik Direktörümüz Jose Mourinho, Sipay Bodrum FK’yı 2-0 mağlup ettiğimiz Trendyol Süper Lig 10. hafta maçının ardından yayıncı kuruluşa yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Hak edilmiş bir galibiyet oldu. 4-5-6 olması gerekiyordu, 2 değil. Puanlar aldığımız için mutluyum ama aynı zamanda daha da fazla gol atmış olmamız gerekiyordu. Bunun hayal kırıklığını yaşıyorum, üretmiş olduğumuz pozisyonlara bakınca. Attığımız goller, ürettiğimiz pozisyonlar sonucu değildi. İlk attığımız gol ceza sahası içerisinde ikinci toptu. Diğeri de önde yaptığımız bir baskının sonucundaydı. İyi oyun kurma ve ürettiğimiz pozisyonlarda daha fazla gol atmamız gerekiyordu. Örneğin Bright, İsmail’e vereceği basit pasla, İsmail sadece dokunarak golü atabilirdi. Ama o vücudunu döndürerek sihirli bir gol atmaya çalıştı. Çok basit bir şekilde maçı öldürüp daha farklı bir galibiyet elde edebilirdik. Bu anlamda bir hayal kırıklığı yaşıyorum açıkçası. Ama perşembe-pazar üst üste oynamak hiçbir zaman kolay değildir. O yüzden takım içerisinde bazı değişiklikler yaptım. Daha ‘taze ayaklar’ diyebileceğimiz oyuncular sürdüm sahaya ki bunun da işe yaradığını düşünüyorum. Hem oyun içerisinde göstermiş olduğumuz şiddet hem de önde baskı anlamında iyiydik. Daha sonra enerjimiz biraz düştü. Şu izlenimi de edindim; bazı oyuncular psikolojik olarak oyunun böyle akmasından mutlu gibiydi. Ama belirtmiş olduğum gibi önemli olan 3 puandı.

Bu, maça ve o maçta oynamak istediğiniz maç planına bağlı. Mesela bugün iki santraforla oynadık. İki santraforla oynadığınız zaman kulübede bir santraforunuz oluyor ve daha sonradan oyuna girebiliyor. Ama tek santraforla oynadığınız maçlarda onun yerine diğer forveti oynattığınızda kulübede üçüncü forvetiniz oynayamamış oluyor. Cenk de çok fazla oynayamamıştı ama bugün oynamış olduğu 20-25 dakikada güzel işler yaptığını düşünüyorum. Onun adına mutluyum çünkü hem hak ediyor hem de iyi çalışıyor.”

Exit mobile version