Site icon fener.org

Sarunas Jasikevicius: Birlik değildik

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Sarunas Jasikevicius

Başantrenörümüz Sarunas Jasikevicius, Panathinaikos Aktor ile oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında şunları söyledi:

“Panathinaikos ve Ergin Ataman’ı tebrik ediyorum. Başlangıç olarak çok kötüydük, mantalite olarak daha da kötüydük. Birlik değildik daha çok bireyseldik. 3. çeyrekte daha çok savaştık ve daha iyi olduğumuzu düşünüyorum. Sayı olarak da yükseldik ama çocukça hatalar ve top kayıpları yaptık. Böylece kontrolü maçı kaybetmiş olduk. Maçı kaybetmekten daha çok takımın birlik olmaması beni endişelendiriyor çünkü birlik olmadığınız zaman kazanma ihtimaliniz yok.

Basketbol açısından neden Panathinaikos bize baskı yapabiliyor, biz neden onlara yapamıyoruz onu düşündüm. Takımca hep birbirleriyle konuşup hep iletişim halindelerdi. Biz ayrı adalarda gibiydik. Evet, yeni bir takımız, çok fazla yeni oyuncularımız var gibi bahanelere sığınabiliriz ama birlik olmak gerçekten çok önemli. 3. çeyrekte çok farklı bir oyunla mücadeleye başladık, mükemmel değildik, savaşıyorduk bu şekilde Anadolu Efes’i ve Olympiacos’u yendik. Ama savaşmadığınız sürece bir önceki şampiyonu bu şekilde yenemezsiniz.

Şu an takıma yeni oyuncular katıldığı için daha fazla öğrenme bölümüzdeyiz. Oyuncuları adapte etmemiz gerekiyor. Nicolo ve Sertaç’a bakarsanız onlar zaten hazırlardı ama Boban ve Khem yeni. O yüzden biraz geride kalabiliyoruz. Ben basketbol detaylarından çok fazla endişeli değilim, bunlar çözülebilecek şeyler. Ben daha çok takım olmak ve savaşçı ruhumuzun olmamasından endişeliyim. Bunlar daha önemli.

Bunları tabii ki içeride konuşmak lazım. Her şey iyi giderken bazı şeyler yapmak değil aslında 3. ve 4. çeyrekte takım birlikteydi, birbirleriyle konuşuyorlardı ama ilk 2 çeyrek hepsi ayrı noktalarda, benchtekiler de ayrı bir dünyadaydı.”

Exit mobile version