Site icon fener.org

KGHM BC Polkowice 88-90 Fenerbahçe Opet

KGHM BC Polkowice - Fenerbahçe Opet

Fenerbahçe Opet Kadın Basketbol Takımımız, EuroLeague Women üçüncü hafta maçında Polonya ekibi KGHM BC Polkowice’ye konuk oldu. Polkowice City Sports Hall’de oynanan karşılaşmayı 90-88 kazanan Potanın Kraliçeleri, Avrupa’da üçte üç yaptı ve C Grubundaki liderliğini sürdürdü.

Takımımız maça; Sevgi Uzun, Olcay Çakır Turgut, Emma Meesseman, Nikolina Milic, Julie Allemand beşiyle başladı.

İlk periyoda 7-0’lık seriyle başlayan BC Polkowice’ye karşı savunmada sertleşen ve ardından Marieme Badiane’in üst üste bulduğu sayılarla etkili olan Fenerbahçe Opet farkı 2 sayıya indirerek rakibi mola almaya zorladı (13-11) Moladan etkili bir oyunla dönen rakibimiz ilk periyodu 20-14 önde tamamladı. İkinci periyoda Tina Charles’ın etkili oyunuyla başlayan ekibimiz, ilerleyen bölümlerde rakibin oyun üstünlüğüne engel olamadı ve fark çift hanelere çıktı. (31-20) Mola dönüşü Emma Meesseman ve Ariel Atkins ile üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu sayılarla farkı 4’e düşüren ekibimiz skoru 35-31’e getirdi. Çeyreğin kalan bölümünde üstün oyunuyla tekrardan farkı açan BC Polkowice soyunma odasına 47-37 üstün girdi.

İkinci yarıya Emma Meesseman ve Sevgi Uzun’un atışlarıyla 9-0’lık seri yakalayan Fenerbahçe Opet oyuna ağırlığını koyarak farkı 1’e skoru da 47-46’e getirdi. Hücumda ve savunmada çok iyi bir performans gösteren ekibimiz Julie Allemand ve Tina Charles ve Emma Meesseman’ın üst üste bulduğu sayılarla müthiş bir geri dönüşe imza atarak 53-49 öne geçti. 3. Periyodun kalan bölümlerinde 10 sayılık seri yakalayarak öne geçen BC Polkowice karar çeyreğine 65-63 önde gitti. Son çeyreğe de iyi bir başlangıç yapan ekibimiz Tina Charles ve Julie Allemand’ın etkili oyunu ve sayılarıyla tekrardan öne geçti. (76-78) Kalan bölümler karşılıklı atışlara sahne olsa da savunmada sertliğini artıran ekibimiz rakibin öne geçmesini engelledi ve karşılaşmayı 90-88 kazanarak üçte üç yaptı.

Çeyrek skorları:

1.Çeyrek: 20-14
2.Çeyrek: 27-23
3.Çeyrek: 18-26
4.Çeyrek: 23-27

Skor dağılımımız: Emma Meesseman 22, Tina Charles 19, Gabby Williams 14, Sevgi Uzun 12, Julie Allemand 9, Ariel Atkins 8, Marieme Badiane 5, Olcay Çakır Turgut 1.

Exit mobile version