Site icon fener.org

Fenerbahçe Beko 97-85 Onvo Büyükçekmece Basketbol

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, son şampiyon ünvanıyla başladığı Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 2024-25 sezonunda ilk maçına çıktı. Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda konuk ettiği Onvo Büyükçekmece Basketbol’u 97-85 yenen Ekibimiz, lige galibiyetle başladı.

Fenerbahçe Beko’nun müsabaka kadrosunda; Metecan Birsen, Sertaç Şanlı, Melih Mahmutoğlu, Nigel Hayes-Davis, Emre Ekşioğlu, Devon Hall, Marko Guduric, Arturs Zagars, Bonzie Colson, Boban Marjanovic, Erten Gazi, Khem Birch yer aldı.

Takımımız mücadeleye Boban Marjanovic, Nigel Hayes-David, Bonzie Colson, Marko Guduric ve Erten Gazi beşiyle maça başladı. Karşılıklı basketlere sahne olan ilk çeyreği ekibimiz 18-16 geride tamamladı. İkinci çeyreğin ilk dakikalarında Kaptan Melih Mahmutoğlu’nun 3 sayılık atışlarıyla hızlı başlayan Fenerbahçe Beko 25-23 öne geçti. Periyotun devamında Jermaine Love ve Ayrton Franke ile oyunda ve skorda tekrardan üstünlüğü ele alan Onvo Büyükşehir Basket’e Bonzie Colson ve ile cevap veren Ekibimiz 46-41 öne geçti ve rakibine mola aldırmaya zorladı. Mola dönüşü etkili oyununu sürdüren Fenerbahçemiz Sertaç Şanlı’nın üçlüğüyle skoru 49-44 getirdi ve soyunma odasına önde gitti.

Üçüncü çeyreğe Nigel Hayes-Davis’in üçlüğüyle hızlı başlayan Fenerbahçe Beko, skorda ve oyundaki üstünlüğünü rakibine hissettirerek farkı 8 sayıya çıkardı ve skoru 52-44’e getirdi. Kalan dakikalarda iyi oyununu üst üste bulduğu üçlüklerle süsleyen Kaptan Melih Mahmutoğlu ile oyuna ağırlığını koyan Fenerbahçe Beko son dakikalara 64-57 üstün girdi. Kalan dakikalarda oyuna denge getirmeye çalışan Onvo Büyükşehir Basket’e izin vermeyen Takımımız, karar çeyreğine 65-62 üstün girdi. Son periyota Marko Guduric’in üçlüğü ile hızlı başlayan ekibimiz skoru 68-62’ye getirdi. Hücumda etkili oyununa devam eden ve farkın erimesine izin vermeyen Ekibimiz Arturs Zagars ve Sertaç Şanlı’dan bulduğu üçlüklerle skoru 79-70’e getirerek farkı 9 sayıya çıkardı ve rakibine mola aldırdı. Mola dönüşü iyi oyununu sürdüren Fenerbahçe Beko farkı çift hanelere çıkararak skoru 83-73’e getirdi. Kalan bölümlerde de iyi oyununu sürdüren Takımımız maçı 97-85 kazanarak lige galibiyetle başladı.

Çeyrek skorları:

1.Çeyrek: 16-18
2.Çeyrek: 33-26
3:Çeyrek: 16-18
4.Çeyrek: 32-23

Skor dağılımımız: Sertaç 21, Melih 20, Zagars 19, Colson 11, Marjanovic 6, Guduric 6, Hayes-Davis 5, Metecan 4, Hall 3, Birch 2.

Exit mobile version