Site icon fener.org

FIBA Kadınlar Süper Kupa Şampiyonu Fenerbahçe Opet

FIBA Kadınlar Süper Kupa Şampiyonu Fenerbahçe Opet

Geçtiğimiz sezonun FIBA Kadınlar Avrupa Ligi (EuroLeague) şampiyonu Fenerbahçe Opet Kadın Basketbol Takımımız ile FIBA Kadınlar Avrupa Kupası (EuroCup) finalisti Beşiktaş, FIBA Kadınlar Süper Kupa maçında karşıya geldi. Rakibini 79-63 yenen Potanın Kraliçeleri üst üste ikinci kez FIBA Kadınlar Süper Kupa şampiyonu oldu.

Dün akşam oynanması planlanan mücadele tribünlerden sahaya atılan yabancı maddeler nedeniyle bugün oynandı.

Basketbol Gelişim Merkezi’nde seyircisiz oynanan maçı Başkanımız Ali Y. Koç ile Yönetim Kurulu Üyelerimiz takip etti.

Fenerbahçemiz mücadeleye; Emma Meesseman, Marieme Badiane, Sevgi Uzun, Gabby Williams ve Julie Allemand beşiyle başladı. Karşılıklı atışlara sahne olan ve skor üstünlüğünün sürekliği el değiştirdiği ilk periyot 16-16 eşitlikle sona erdi.

İkinci çeyreğe savunma da Elif Bayram ile başarılı müdahaleler yaparak başlayan Beşiktaş serbest atışlardan bulduğu sayılarla 21-18 öne geçti. Gabi Williams ve Emma Meesseman ile hücumda etkinliği gösteren Fenerbahçe Opet 29-26 öne geçti ve Beşiktaş’a mola aldırdı. Moladan Elif Bayram ve Winterburn ile 6-0’lık seriyle geri dönen Beşiktaş skor üstünlüğünü ele aldı ve 35-29 öne geçti. Oyun üstünlüğünü sürdüren Beşiktaş soyunma 37-33 önde gitti.

Üçüncü çeyreğe hücumda baskılı başlayan Takımımız, Ariel Atkins ve Gabi Williams ile 6-0’lık seri yakalayarak 39-37 öne geçti. Emma Meesseman ve Gabi Wiliams ile etkili oyununa devam eden Fenerbahçe Opet, 49-44 üstünlüğünü sürdürdü ve Beşiktaş’a mola aldırdı. Mola dönüşü hücumda etkili olmaya çalışan Beşiktaş’ın farkı eritmesine izine vermeyen Fenerbahçe Opet final periyotuna 55-51 önde girdi.

Son periyota Gabby Williams ve Sevgi Uzun ile üst üste bulduğumuz sayılarla başlayan ekibimiz ilerleyen bölümlerde de Emma Meesseman ile baskısını sürdürerek farkı 14 sayıya çıkardı. (73-59) Beşiktaş molası sonrası hücumda etkili oyununa devam eden Fenerbahçe Opet, Sevgi ve Olcay’dan bulduğu sayılarla skoru 77-59’a getirdi. Marieme Badiane’nin serbest atışlarıyla son dakikalara 20 sayı farkla giren ekibimiz karşılaşmayı 79-63 kazanarak üst üste ikince kez FIBA Kadınlar Süper Kupası’nın sahibi oldu.

Organizasyonda üst üste ikinci şampiyonluğuna ulaşan Fenerbahçe Opet Kadın Basketbol Takımımıza madalyalarını FIBA Avrupa Genel Sekreteri Kamil Novak ile Türkiye Basketbol Federasyonu Asbaşkanı ve FIBA Avrupa Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Beşok verdi. Kupayı FIBA Avrupa Genel Sekreteri Kamil Novak’ın elinden alan takımımız, ardından Başkanımız ve Yönetim Kurulu Üyelerimizin de katılımıyla objektiflere poz verdi.

Sarı lacivertli formayla ilk maçına çıkan Gabby Williams, gösterdiği başarılı performansla karşılaşmanın MVP’si seçildi. Karşılaşmayı 11 sayı, 7 ribaund ve 5 asistle tamamlayarak mücadelenin “En Değerli Oyuncusu” seçilen Gabby Williams, ödülünü Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu’ndan aldı.

Çeyrek skorları:
1. çeyrek: 16-16
2. çeyrek: 17-21
3. çeyrek: 22-14
4. çeyrek: 24-12

Skor Dağılımımız: Sevgi Uzun 15, Emma Meesseman 14, Ariel Atkins 12, Gabi Williams 11, Marieme Badiane 10, Julie Allemand 7, Nikolina Milic 6, Tina Charles 2, Olcay Çakır Turgut 2.

Exit mobile version