Site icon fener.org

Jose Mourinho: Turun devresindeyiz

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho

Teknik Direktörümüz Jose Mourinho, Fenerbahçemizin UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu ilk maçında deplasmanda LOSC Lille ile oynadığı karşılaşmanın ardından yayıncı kuruluşa şu açıklamalarda bulundu:

“Öncelikle bu ilk maç değildi, bugün turun devresini tamamladık. Devrede şu anda 2-1 gerideyiz. İkinci devreyi Kadıköy’de sarı ailemiz arkamızda olarak oynayacağız. İki tane kötü gol yedik, çarpma sonucu ama aslında o golleri çarpma olarak değerlendirmemek lazım. İlki bizim bir taç atışımızda yaptığımız top kaybı ve topu rakibe verdik. İkincisi de aynı Lugano maçının son dakikasında olduğu gibi bir top kaybı sonrası gelen bir goldü. O dakikalarda top kaybı yapmak biraz naif bir durum oluyor. Bugün çok fazla pozisyon ürettik, iyi bir reaksiyon gösterdik. Sadece ikinci yarıda değil, aslında ilk yarıda da girmiş olduğumuz pozisyonlar vardı; Edin Dzeko’nun karşı karşıya kaçırdığı pozisyon oldu. Topu herkes içeride gördü ama top dışarı çıktı. Çok fazla pozisyon ürettik. İyiydi ama bu tarz durumları ve maçları kontrol edebilmek için birazcık daha aklımızı kullanmamız gerekiyor, birazcık daha olgun olmamız gerekiyor. Ama durum dramatik değil, belirtmiş olduğum gibi biz şu an turun devresindeyiz.

Taraftara mesajım şu; cumartesi günü bir maçımız var. Onlara cumartesi günkü maçta ihtiyacımız var. Lige iyi bir başlangıç yapmamız gerekiyor. Tabii ki salı-cumartesi-salı maç oynamak kolay değil. Dolayısıyla hem cumartesi günü hem de salı günü onlara ihtiyacımız var. Onlara her zaman ihtiyacımız var. O yüzden hep birlikte 3 puan almamız gereken cumartesi günkü maça odaklanalım.

Takımın kompakt olabilmesi için herkesin aynı seviyede olması gerekiyor; fitlik, fiziksel, oyun bilgisi ve taktiksel anlamda. Ama şu anda herkes aynı seviyede değil. Oyuncular kademeli olarak ilerliyor. Bugün Saint-Maximin oynadı, aynı anda 3-4-5 yeni oyuncuyu sahaya süremiyorum. Türk oyuncular ki onlar da Avrupa Şampiyonası’ndan sonra takımımıza katıldılar ve onların da kademeli olarak seviyelerini yukarıya çekmeleri gerekiyor. Bugün Mert Müldür ilk defa ilk 11’deydi, aynı şekilde İsmail de ilk defa ilk 11’de oynadı. Tabii ki işimiz zor. İsmail de maçın sonlarında birazcık zorlandı, fiziksel anlamda. Bizler için zor bir durum. Bunu aşmanın tek yöntemi çalışmak ve istediğimiz sonuçları almak. Bugün istediğimiz sonucu almadık ama belirtmiş olduğum gibi şu anda turun devresindeyiz ve salı günü yine orada olacağız.”

Exit mobile version