Site icon fener.org

Julie Allemand Fenerbahçe’de

Julie Allemand Fenerbahçe’de

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımız, son olarak LDLC ASVEL Feminin forması giyen, Belçika Milli Takımı ile Avrupa Şampiyonu olan yıldız oyun kurucu Julie Allemand (1.74-1996) ile 2 yıllık anlaşmaya vardı.

Kulübümüzün resmi sitesinde yayınlanan açıklamada şöyle denildi:

Kulübümüz, son olarak LDLC ASVEL Feminin forması giyen, Belçika Milli Takımı ile Avrupa Şampiyonu olan yıldız oyun kurucu Julie Allemand (1.74-1996) ile 2 yıllık anlaşmaya varmıştır.

Julie Allemand, 2016 WNBA Draftlarında üçüncü turda Indiana Fever tarafından seçildi. Daha sonra sırasıyla Chicago Sky ve Los Angeles Sparks formaları giydi. Belçika Milli Takımıyla katıldığı 2018 Kadınlar Dünya Kupası’nda ürettiği 8.2 asist ortalamasıyla turnuvayı en çok asist yapan oyuncu olarak tamamladı. Allemand, 2021 Fransa Kupası finalinde BLMA forması ile şampiyon olurken finalin en iyi oyuncusu seçildi. Belçika Milli Takım forması ile 2021 Avrupa Şampiyonası’nda bronz madalya alarak turnuvanın en iyi beşine seçilen başarılı oyun kurucu 2023 Avrupa Şampiyonası’nda ise Belçika Milli Takımı ile altın madalya kazandı.

Avrupa’nın en dikkat çeken oyun kurucularından biri olan Julie Allemand’a ‘Ailemize hoş geldin’ diyor, Çubuklu formamızla nice başarılar diliyoruz.

Fenerbahçe Spor Kulübü

Exit mobile version