Site icon fener.org

Fenerbahçe Beko, Final Four ilk maçında Panathinaikos ile karşılaşıyor

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, Turkish Airlines EuroLeague 2023-24 sezonu Final Four ilk maçında Yunanistan temsilcisi Panathinaikos Aktor ile karşılaşıyor. 24 Mayıs Cuma günü (yarın) TSİ 19.00’da Almanya’nın Berlin kentindeki Über Arena’da oynanacak mücadele S Sport tarafından canlı yayınlanacak.

Final Four’un diğer ayağında ise Yunanistan ekibi Olympiacos ile İspanya temsilcisi Real Madrid TSİ 22.00’da kozlarını paylaşacak.

Fenerbahçe Beko, Turkish Airlines EuroLeague’de normal sezonu 20 galibiyet ve 14 yenilgiyle altıncı sırada noktaladı. Takımımız, Play-off turunda ise normal sezonu üçüncü sırada bitiren Monaco’yu 2-3 ile geçerek beş yıllık aranın ardından Final Four biletini aldı. Fenerbahçe Beko, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde son olarak Play-off çeyrek final karşılaşmalarına çıktı. Normal sezonu 25 galibiyet ve beş yenilgiyle ikinci sırada bitiren ekibimiz, ligi yedinci sırada tamamlayan Aliağa Petkim Spor’u 2-0 ile geçerek yarı finale yükseldi.

Fenerbahçe Beko’da Yiğit Hamza Mestoğlu’nun sakatlığı bulunuyor.

Panathinaikos, Turkish Airlines EuroLeague’de bu sezon oynadığı 34 maçta 23 galibiyet aldı ve ligi ikinci sırada noktaladı. Rakibimiz, Play-off turunda ise Maccabi Playtika’yı 3-2 ile geçerek 12 yıllık aranın ardından Final Four vizesi aldı.

Yoncalar, Yunanistan Ligi normal sezonunu 26 galibiyet ve bir yenilgiyle ilk sırada bitirirken, Play-off çeyrek finalinde ise PAOK’u 2-0 ile geçerek yarı finale yükseldi.

Fenerbahçe Beko, rakibiyle bugüne kadar EuroLeague’de oynadığı 30 maçta 15 galibiyet aldı.
Takımımız, 2023-24 sezonu ilk yarısında 17 Ekim 2023 tarihinde Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanan mücadeleyi 83-69 kazandı. Bu sezonun ikinci yarısında 9 Şubat 2024 tarihinde OAKA’da oynanan karşılaşmada ise gülen taraf 74-63 ile Panathinaikos oldu.

Exit mobile version