Site icon fener.org

Fenerbahçe Beko EuroLeague Play-off serisinde 2-1 öne geçti

Fenerbahçe Beko - Monaco

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, Turkish Airlines EuroLeague 2023-24 sezonu Play-off turu üçüncü maçında Monaco’yu konuk etti. Karşılaşmayı 89-78 kazanan Takımımız, seride durumu 2-1’e getirdi.
 
Serinin dördüncü karşılaşması 3 Mayıs Cuma günü İstanbul’da oynanacak. Takımımız bu maçı da kazanması durumunda adını 24-26 Mayıs tarihlerinde Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenecek Final Four’a yazdıracak.
 
Karşılaşma öncesi tribünlerde sergilenen kareografide Yellow’un kullandığı araçta bir Fenerbahçeli; bir elinde Kadınlar, bir elinde de erkekler EuroLeague kupasını havaya kaldırırken, arkada ise ‘No one else can’ (Başka kimse yapamaz) ifadesi yer aldı.
 
Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda tribünleri tıklım tıklım dolduran taraftarlarımız, karşılaşma öncesi tüm koltuklara bırakılan ‘Yellow legacy – Road to Final Four’ yazılı sarı tişörtlerle sapsarı bir atmosfer yarattı.
 
Karşılaşmayı; Başkan Vekilimiz Erol Bilecik, Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan, Yönetim Kurulu Üyelerimizden Mehmet Dereli, Sertaç Komsuoğlu, Ahmet Ketenci, Mustafa Kemal Danabaş, Bekir İrdem, İlker Dinçay, futbolcularımızdan Sebastian Szymanski ve Fenerbahçe Göksel Çelik Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız da izledi.
 
Takımımız maça; Nick Calathes, Tyler Dorsey, Dyshawn Pierre, Nigel Hayes-Davis, Georgios Papagiannis beşiyle başladı.
 
Televizyon molasının 10-6’lık skorla geçildiği ilk periyot 19-21 konuk ekibin üstünlüğüyle tamamlandı. İkinci periyoda Guduric’le etkili başlayan Takımımız, 5-0’lık seriyle skoru 24-21’e getirdi ve Monaco’dan mola geldi. Mola dönüşü farkı daha da açan Fenerbahçe Beko, soyunma odasına 47-40 önde gitti. Dengeli başlayan üçüncü periyodun ikinci bölümünde oyunun kontrolünü eline alan Takımımız, periyodun sonunda farkı çift hanelere yükseltti ve final periyoduna 69-58’lik skorla gidildi. Dördüncü periyotta da üstünlüğünü sürdüren Fenerbahçe Beko, karşılaşmayı 89-78 kazandı ve seriyi 2-1’e getirdi.
 
Çeyrek skorları:
1.Çeyrek: 19-21
2.Çeyrek: 28-19
3.Çeyrek: 22-18
4.Çeyrek: 20-20

Exit mobile version