Site icon fener.org

İsmail Kartal: Taraftarlarımızın önünde bu turu geçebileceğimizi düşünüyorum

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal

Teknik Direktörümüz İsmail Kartal, Olympiakos ile oynanan maçın ardından yayıncı kuruluşa yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Bugün buraya avantajlı bir skor elde etmek için gelmiştik. Hatta kazanarak İstanbul’a dönmeyi hedefliyorduk. Oyuna da çok iyi başladık. İlk 6-7 dakikada iki net pozisyonumuz vardı. Bunları değerlendirmedik. İlk yarının sonlarına doğru oyunun kontrolü tekrar bizde olmasına rağmen çok basit goller yedik. Soyunma odasında maçı çevirebileceğimizi, atacağımız gollerle İstanbul’a avantajlı gidebilmemiz için konuşmalar yaptık. Yine kendi hatamızdan üçüncü golü yedik ama buna rağmen oyunu bırakmadık. Risk alarak yaptığım değişikliklerle de  skoru 3-2’ye getirdik. İkinci yarı girdiğimiz pozisyonlarla 3-3’ü hatta 4-3’de yapabilirdik. Sonuçta 3-0’da 3-2 yapmak da güzel bir şey. Bir reaksiyon. İstanbul’da taraftarlarımızın önünde bu turu geçebileceğimizi düşünüyorum.

Bazı sakat oyuncularım var. Kamuoyu ve taraftarlar tabii bunu bilmiyor. Oyuncularımla yaşayan benim. Sağlık ekibi ile yaptığımız toplantılar sonucunda %100 hazır olmadıkları için bazı oyuncuları mecburen kadroya aldık. En azından 15-20 dakika bu oyuncularımızı oynatarak, hazırlayarak önümüzdeki maçlara en ideal şekilde sakatlanmadan sezonu bitirebilmeleri için böyle bir plan yaptık. Çok yoğun fikstürümüz var. Üç gün de bir maç oynuyoruz.  Oyuncuları tanıyan, her gün antrenman ben ve ekibim.  60. dakikada 3-0’dan sonra risk almaya mecburdum. Giren oyuncularımızın sahadaki oyuncularımızın da 60. dakikadan sonra ortaya koydukları reaksiyon güzeldi ve 3-2 bitti. Rövanş maçına kendi evimizde çok daha farklı bir Fenerbahçe olarak maça başlayacağız.

Hiç olmadık, umulmadık anda sakatlıklar yaşıyoruz. Buna ne yapabiliriz? Oosterwolde’nin durumu belli değil. Ayağında dizinde şiş var. Hem darbe hem de dizi esnemiş gibi söylüyorlar, iç yan bağlarında. İnşallah büyük bir şey yoktur diye temenni ediyorum. İstanbul’da yapılacak kontrollerden sonra durumu belli olacak. Tadic’te bir şey yok. Yine hasarlı bir şekilde maçı tamamlayabildik. Gönül ister ki maçları hasarsız bir şekilde, oyuncularım sağlıklı şekilde  tamamlayabilsin. Maalesef böyle şansızlık yaşıyoruz. İnşallah bu akşam burada bunu sonlandırmış oluruz. Bir dahaki maçlarda karşılaşmaları sakatlıksız tamamlamayı ümit ediyorum.

Taraftarlarımızın beklentisini biliyorum. Hiç merak etmesinler. Benim beklentim aynı onların doğrultusundadır. Güçlü karakterli oyunculardan kurulu yapımız var. Oyun gücümüz var. Hangi şartlar altında olursak olalım, nerede olursak olalım bunu biz her yerde herkese gösterdik. Mesela son Adana Demirspor maçında bir tane sağlam oyuncum vardı. Ona rağmen çıktık, maçı kazandık. Bugün de 60. dakikadan sonra sakat oyuncularımla ilgili doktorla yapmış olduğum konuşmada ‘en fazla 15-20 dakika oynatabiliriz’ diye planlamıştık. 60’da oyuna alarak 30-35 dakika oynatarak ben risk aldım. Çocuklarda ellerinden geleni yaptılar. Dediğim gibi zaman kazandık. Oyuncularımın sağlıklı bir şekilde maçı bitirebilmeleri benim açımdan, takım açısından gayet güzel oldu. Önümüze bakacağız.”

Exit mobile version