Site icon fener.org

İsmail Kartal: Oyuncularımı tebrik ediyorum

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal

Teknik Direktörümüz İsmail Kartal, Siltaş Yapı Pendikspor’u 4-1 yendiğimiz maçın ardından yayıncı kuruluşa şu açıklamalarda bulundu:

“Maalesef ilk devre istediğimiz futbolu oynayamadık ama bunun nedenleri var. Son zamanlarda Kadıköy’e gelen tüm rakiplerimiz, herhalde bu durum birbirinden gördükleri için alışkanlık oldu. En ufak faulde yere yatarak, yerden kalkmayarak, sürekleri doktorları ve sedyeleri saha içine çekerek; bizim oyun hızımızı durdurarak, oyunumuzu yavaşlattırarak, oyuncularımın da oyunda kalmamalarını sağlayarak, belki oyun içerisinde oyuncularıma provoke hissettirerek, oyuncularım oyuna konsantre olamadılar. Bir oyuncu var, ismini vermeyeceğim. 4 faul yaptı. Bir tanesinde Mert Hakan’a orta sahada tekme attı. 4 faul yapan oyuncu sarı kart görmüyor. Bizim oyuncularımız ilk faulde hemen sarı kartla cezalandırılıyor ve baskı altına giriyorlar. Bu sefer bizim oyuncularımız ikili mücadeleye girerken daha tedirgin oluyor, oynamaya çalışırken rakip kaleciden başlayarak en uçtaki oyuncularına kadar bizi oynatmamak üzere yere yatarak bizi durdurmaya çalışıyorlar.

4. hakeme dedim ki: ‘Bu sarı kart değil mi?’ ‘Doğru ama daha oyunun başı.’ ‘Burada oyunun başı, sonu mu olur?’ dedim. Maalesef her hafta aynı şey oluyor. Biz futbol oynamaya çalışan bir takımız. Bunun kuralı da yok. Sakatlanan oyuncu yere yatıyor, sedye giriyor. Dışarı çıkıyor. Gerçekten sakatsa tedavisini olsun. İnsan sağlığı, sporcu sağlığı her şeyden önemli ama sakatlanan oyuncu sedyesi ve doktoruyla dışarı çıkıyor. Bir saniye sonra hemen oyuna giriyor. Bu nasıl sakatlık! O zaman burada gerçekten bir sakatlanma yok. O zaman başka bir şey var. Buna biz bir şey yapamıyoruz. Sürekli yere yatarak, oyunu çirkinleştirerek, sürekli oyunu durdurarak bizim hızımızı kesiyorlar.

İkinci yarı yaptığımız değişikliklerle, hamlelerle; birazcık daha kendi işimizi yapmamız gerektiğini, rakiple ve hakemle uğraşmamız gerektiğini, sakin kalarak futbol oynamaya çalışmalıyızı oyuncularıma anlattım. İki değişiklikle başladık ve onlar da güzel cevap verdiler. İkinci yarı attığımız gollerle de maçı kazanmasını bildik. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Maçın başından sonuna kadar taraftarlarımıza bize verdikleri destek için onlara da teşekkür ediyorum.

Sakatlığı süren oyuncularımızdan (4) bir ya da iki tanesinin dönme ihtimali (bu hafta) olabilir. Her iki maçta da elimizde oynayacak yeterli oyuncularımız var. Hem Avrupa’da hem de ligde bu yarışı götürebilecek kadro derinliğine sahibiz. Oyuncularıma güveniyorum. Ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorlar. Maç maç düşünerek oyuncularımızı rakibe göre en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz.”

Exit mobile version