Site icon fener.org

Fenerbahçe Beko, Real Madrid’e konuk oluyor

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, Turkish Airlines EuroLeague 2023-24 sezonu 28. hafta maçında Real Madrid’e konuk oluyor. Yarın (7 Mart Perşembe günü) TSİ 22.45’te Wizink Center’da oynanacak mücadele S Sport tarafından canlı yayınlanacak. Karşılaşmayı Damir Javor (Slovenya), Mehdi Difallah (Fransa), Milivoje Jovcic (Sırbistan) hakem üçlüsü yönetecek.

Ekibimiz, Turkish Airlines EuroLeague’de son olarak 1 Mart Cuma günü Baskonia’yı konuk etti. Takımımız, rakibini 111-96 yenerek 27. maçında 16. galibiyetini aldı.

Takımımız, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’ndeki son karşılaşmasında 3 Mart Pazar günü Tofaş’ı konuk etti. Ekibimiz, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanan mücadeleyi 109-77 yenerek 21. maçında 18. galibiyetini aldı.

Fenerbahçe Beko’da Metecan Birsen takımla idmanlara başladı ancak bu mücadelede forma giyemeyecek. Bireysel idman ve tedavi süreci devam eden Dyshawn Pierre ile sakatlığı bulunan Yiğit Hamza Mestoğlu da bu maçın kadrosunda yer almayacak.

Koç Chus Mateo tarafından çalıştırılan Real Madrid, bu sezon EuroLeague’de oynadığı 27 maçta 22 galibiyet aldı ve ilk sırada yer alıyor. Rakibimiz son olarak 29 Şubat Perşembe günü konuk ettiği Panathinaikos’a 86-97 yenilerek iç sahadaki ilk mağlubiyetini aldı.

Rakibimiz, İspanya Ligi ACB’de bu sezon oynadığı 23 maçta 20 galibiyet ile lider durumda. Real, son lig karşılaşmasında 3 Mart Pazar günü konuk olduğu MoraBanc Andorra’yı 70-89 yendi.

Fenerbahçe Beko, rakibiyle EuroLeague güncel formatında 28 defa karşılaştı ve bu mücadelelerde 10 galibiyet elde etti.

İki takım arasında EuroLeague 2023-24 sezonu ilk yarısında 30 Kasım 2023 tarihinde Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanan mücadeleyi Fenerbahçe Beko, bir uzatma bölümü sonunda 100-99 kazandı.

Exit mobile version