Site icon fener.org

Mehmet Kavan Yapı İzmit Belediyespor 70-75 Fenerbahçe Alagöz Holding

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı

Fenerbahçe Alagöz Holding, ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde dördüncü hafta maçında deplasmanda Mehmet Kavan Yapı İzmit Belediyespor ile karşılaştı. Takımımız, özellikle final çeyreği büyük bir çekişmeye sahne olan maçtan 75-70 galip ayrıldı ve ligde oynadığı 4 maçı da kazandı.

Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda oynanan mücadeleye Kadın Basketbol Takımımız; Alperi Onar, Kayla McBride, Anderson, Emma Meesseman ve Nikolina Milic beşiyle başladı.

Hava atışı sonrasında ilk hücumdan yararlanamayan İzmit Belediyespor karşısında maçın ilk isabeti Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımızda Kayla McBride’tan geldi. (0-2) Hillsman ve Ayşe Cora’yla ilk sayılarını bulan ev sahibi takım ilk 5 dakikayı 15-13 önde geçti. Emma Meesseman’la maça ortak olduğumuz bölümde kararlı oyununu sürdüren İzmit Belediyespor 6-0’lık seriyle skoru 22-15’e getirdi. Benchten gelen Sevgi Uzun’un 3 sayı çizgisinin gerisinden bulduğu isabetle toparlanan Takımımız Milic’in de boyalı alan performansıyla farkı 2 sayıya indirdi. (22-20) Bu skorun ardından molaya giden ev sahibi takım, mola dönüşünde Hillsman’ın basketiyle ilk çeyreği 24-20 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe daha organize başlayan Takımımız, Merve Aydın ve Alperi Onar’dan 5-0’lık  bir seri yakaladı. (24-25) Top kayıplarının dikkat çektiği İzmit Belediyespor bu çeyrekteki ilk sayılarını ise Jaime Nicole Nared ve Hillsman’la buldu. (26-25) Karşılıklı basketlerle devam eden bölümde skor da 28-28’e geldi. Çeyreğin son bölümünde daha üretken bir görüntü çizen İzmit Belediyespor,  soyunma odasına 41-32’yle önde girdi. 

Ayşe Cora ve McBride’ın karşılıklı basketleriyle başlayan üçüncü çeyrekte Anderson ve Alperi Onar’la farkı 2 sayıya indirdi. (50-48) Çeyrekte son iki dakikanın içine girilirken Calhoun ve Ayşe Cora’yla farkı yeniden açan ev sahibi İzmit Belediyespor final periyotuna 57-52’yle önde giren taraf oldu.

Karar çeyreğine iyi başlayan İzmit Belediyespor, Ivanova ve Hillsman ikilisiyle farkı çift hanelere çıkardı. (64-52) Çeyreğin devamında Emma Meesseman, Sevgi Uzun ve Merve Aydın’la farkı eriten Takımımız, 64-60’ı buldu. Son 1 dakikalık bölüm büyük bir çekişmeye sahne olurken, tecrübeli isimleriyle sonuca giden Ekibimiz, parkeden 70-75 galip ayrıldı.

Fenerbahçe Alagöz Holding (75): Milic 18, McBride 14, Alperi 13, Anderson 11, Sevgi 6, Meesseman 6, Merve 4, Tilbe 3.

Exit mobile version