Site icon fener.org

Fenerbahçe, Nordsjaelland’ı konuk ediyor

Fenerbahçe Futbol Takımı

Fenerbahçemiz, UEFA Konferans Ligi H Grubu ilk hafta maçında Danimarka’nın Nordsjaelland takımını konuk edecek. Bu akşam (21 Eylül Perşembe akşamı) saat 19.45’te başlayacak karşılaşmayı Macaristan Futbol Federasyonundan Gergo Bogar yönetecek. Mücadele Exxen’den canlı yayınlanacak.

Fenerbahçemiz, UEFA Konferans Ligi H Grubu’nda ilk maçına çıkıyor. Futbol Takımımız, ikinci ön eleme turundan başladığı UEFA Konferans Ligi macerasında şu ana kadar çıktığı altı maçı da kazandı.

İkinci ön eleme turunda Moldova’nın Zimbru, üçüncü eleme turunda Slovenya’nın Maribor ve play off turunda Hollanda’nın Twente takımlarını saf dışı bırakan Futbol Takımımız, bu altı karşılaşmada 21 gol atarken, kalesinde iki gol gördü.

Sekiz haftası geride kalan Danimarka Ligi’nde üçüncü sırada bulunan Nordsjaelland ise UEFA Konferans Ligi’ne üçüncü eleme turundan katıldı. Bu turda Romanya’nın Steaua Bükreş takımını eleyen Nordsjaelland, play off turunda Sırbistan’ın Partizan takımını yenerek gruplara kaldı.

Fenerbahçemiz, Nordsjaelland ile tarihinde ilk kez karşılaşacak. Futbol Takımımız Avrupa kupalarında Danimarka’dan Randers’le 2006-2007 sezonu UEFA Kupası playoff turunda eşleşmiş ve rakibini 2-1 ve 3-0’lık skorlarla elemişti.

H grubunun aynı saatte başlayacak diğer maçında Ludogorets ile Spartak Trnava, Bulgaristan’da karşı karşıya gelecek.

Altı hafta sürecek grup aşamasını ilk sırada bitirecek takım doğrudan son 16 turuna yükselecek. Grup ikincisi ise UEFA Avrupa Ligi grubunu üçüncü bitiren bir takımla son 16 turuna kalabilmek için play off maçı oynayacak.

Exit mobile version