Site icon fener.org

Fenerbahçe Beko, VTB Süper Kupası’nda adını yarı finale yazdırdı

Fenerbahçe Beko - MBA Moskova

2023-24 sezonu hazırlıkları kapsamında Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen VTB Süper Kupa organizasyonuna katılan Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, ilk maçında MBA Moskova’yı 94-79 mağlup etti ve turnuvada adını yarı finale yazdırdı.

VTB Arena’da oynanan maça takımımız mücadeleye; Şehmuz Hazer, Tyler Dorsey, Dyshawn Pierre, Nate Sestina ve Johnathan Motley ile başladı.

Maça 7-0’lık seriyle hızlı başlayan Rusya temsilcisi karşısındaki ilk sayılarımız Motley’den geldi. Devamında üretken bir görüntü çizen ev sahibi takım farkı çift hanelere çıkardı (17-6). Bu skorun ardından harika bir geri dönüşe imza atan Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, 10-0’lık seriyle cevap verdiği rakibi karşısında farkı 1 sayıya indirdi (17-16). Bu skorun ardından molaya giden Moskova, mola dönüşünde bulduğu basketlerle ilk çeyreği 21-16 önde tamamladı.

İkinci çeyrekte ilk basket Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımızda Sertaç Şanlı’dan geldi (21-18). Lopatin’le ilk isabetini bulan Rus temsilcisi, Yakushin’in de dış atış performansıyla 29-20’yi buldu. Yam Madar’la savunmada bir direnç ortaya koyduğumuz bölümde Papagiannis ve Şehmuz Hazer’le üretken olan Ekibimiz skoru 32-27’ye getirdi. Takımımız, 22-27 önde kapattığı çeyrek sonunda soyunma odasına 43-43’lük skorla girdi.

5-0’lık seriyle başladığı üçüncü çeyrekte skor üstünlüğünü eline alan Ekibimiz, 43-48’i buldu. Hücumda Sertaç’ın ekstra bir performans ortaya koyduğu anlarda skor da 46-54’e geldi. Çok iyi işler yaptığımız üçüncü çeyrekte Yam Madar ve Papagiannis’le üç sayı çizgisinin gerisini çok iyi kullanan Takımımız, farkı çift hanelere çıkardı (49-65). Farkı 17 sayıya (51-68) kadar çıkaran Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, final periyotuna 57-70 önde girdi. Karar çeyreğinde son 5 dakikaya 69-84 önde giren Fenerbahçemiz, domine ettiği maçtan 94-79 galip ayrıldı ve VTB Süper Kupa’da adını yarı finale yazdırdı.

Exit mobile version