Site icon fener.org

Fenerbahçe Beko, Partizan’a konuk oluyor

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, Turkish Airlines EuroLeague 2022-23 sezonu 25. hafta maçında Partizan Mozzart Bet’e konuk oluyor. Yarın (23 Şubat Perşembe günü) saat 23.00’da Stark Arena’da oynanacak mücadele S Sport tarafından canlı yayınlanacak. Karşılaşmayı Miguel Angel Perez (İspanya), Borys Rzyhyk (Ukrayna), Gytis Vilius (Litvanya) hakem üçlüsü yönetecek.

Fenerbahçe Beko, EuroLeague’deki son maçında 3 Şubat Cuma günü konuk ettiği Alba Berlin’i 101-86 ile geçerek 23. maçında 14. galibiyetini aldı.

Ekibimiz, son resmi maçına ise Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde çıktı. 5 Şubat Pazar günü Ayos Konyaspor’a konuk olan Fenerbahçe Beko, rakibini 61-62 ile geçerek 18. maçında 16. galibiyetini elde etti.

Takımımızda Tonye Jekiri, Nemanja Bjelica ve Tarık Biberovic’in tedavi süreçleri tamamlandı ve sporcularımız hafta boyunca takım idmanlarında yer aldı. Bu isimlerden Tonye Jekiri ve Tarık Biberovic, Partizan maçı kafilesinde yer alacak. Kondisyon eksiği bulunan Nemanja Bjelica ise teknik ekibimizin kararıyla İstanbul’da kalacak. Nemanja Bjelica’nın yanı sıra; Milli Takım kampında yer alan Şehmus Hazer ve teknik ekibimizin kararıyla İstanbul’da kalacak olan Samet Geyik ile İsmet Akpınar bu maçta forma giyemeyecek.

Koç Zeljko Obradovic tarafından çalıştırılan Partizan, bu sezon EuroLeague’de oynadığı 24 maçta 13 galibiyet aldı. Rakibimiz, son olarak 9 Şubat Perşembe günü konuk olduğu Bayern Münih’i 71-82 ile geçti.

Rakibimiz, Adriyatik Ligi’nde bu sezon oynadığı 19 maçta 17 galibiyet aldı. Obradovic’in öğrencileri, son olarak 12 Şubat Pazar günü konuk ettiği Borac Mozart’ı 114-83 ile geçti. Bu karşılaşmada Partizan’ın en skorer oyuncusu 19 sayıyla Mathias Lessort oldu.

Partizan, Sırbistan Kupası yarı finalinde ise Kızılyıldız’a 83-75 yenilerek elendi. 18 Şubat Cumartesi günü oynanan karşılaşmada Partizan’ın en skorer isimleri 19 sayıyla oynayan James Nunnally ve 16 sayı üreten Zach Leday oldu.

Fenerbahçe Beko, rakibiyle EuroLeague güncel formatında 5 defa karşılaştı ve bu mücadelelerde 2 galibiyet elde etti.

2022-23 sezonu 15. haftasında 22 Aralık 2022 tarihinde Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanan karşılaşmayı Partizan 72-73 kazandı. Bu mücadelede Scottie Wilbekin 14, Dyshawn Pierre 13 sayı üretti. Partizan’da ise Mathias Lessort ve Kevin Punter 12’şer sayı buldu.

Exit mobile version