Site icon fener.org

Ziraat Bankkart 1-3 Fenerbahçe HDI Sigorta

Fenerbahçe Erkek Voleybol Takımımı

AXA Sigorta Efeler Ligi Metin Görgün Sezonunun 12. hafta maçında Başkent Voleybol Salonu’nda Ziraat Bankkart’ın konuğu olan Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, 21-25, 25-19, 20-25 ve 17-25’lik setler sonunda sahadan 3-1 galip ayrıldı. Ligdeki 8. galibiyetini alan Ekibimiz, puanını 22’ye yükseltti.

Fenerbahçemiz, karşılaşmaya; Kaan Gürbüz, Alexandre Ferreira, Yacine Louati, Saeid Marouf Lakrani, Vahit Emre Savaş, Ahmet Tümer altısı ve liberolar Hasan Yeşilbudak-Burak Mert’le başladı.

Kaan Gürbüz ve Ter Maat’ın karşılıklı sayılarıyla başlayan maçta Bedirhan Bülbül ve Ter Maat’la 5-3’ü bulan ev sahibine Ferreira ve Kaan Gürbüz’le cevap veren Fenerbahçemiz, ilerleyen bölümde sete ortak oldu (11-11). Martin Atanasov ve Bennie Tuinstra ikilisiyle hücumda etkili olan Ankara temsilcisi, skor üstünlüğünü eline alsa da Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız; Yacine Louati ve Alexandre Ferreira gibi yüksek yüzdeyle oynayan isimleriyle öne geçti (17-18). Sette son bölüme girilirken Kaan Gürbüz ve Ahmet Tümer gibi genç isimlerimizin hücum performansıyla rakibi karşısında fark yaratan Fenerbahçemiz, 21-25’le setin kazananı oldu.

Bedirhan Bülbül ve Bennie Tuinstra ile Vahit Emre Savaş ve Kaan Gürbüz’ün sayılarıyla başlayan sette karşılıklı yapılan servis hataları da dikkat çekti. Her iki takımın da dengeli bir oyun sergilediği sette Martin Atanasov ve Bedirhan Bülbül gibi skorerleriyle bir ritim yakalayan Ziraat Bankkart 16-11’lik üstünlüğü yakaladı. Setin devamında da skor avantajını koruyan ev sahibi takım, seti 25-19 kazandı.

Üçüncü sete Kaan Gürbüz ve Yacine Louati’yle iyi giren Fenerbahçemiz, 1-4’ü buldu. Devam eden bölümde Ahmet Tümer’le de file üstünde rakibine üstünlük kuran Takımımız, 8-11’le avantajını korudu. Direkt hatalarla oynadığımız bu dakikalarda Başkent ekibi skoru 12-14’e getirdi. Bu skorla molaya giden Ekibimiz, moladan Ahmet Tümer’in sayısıyla döndü ve farkı 3’e çıkardı (12-15). Devamında hücumda rakibine oranla çok daha etkili olan Fenerbahçemiz; Ferreira, Yacine Louati, Ahmet Tümer ve Kaan Gürbüz gibi skorerleriyle sonuca giderek seti kazanan taraf oldu (20-25).

Ev sahibinin servis atışıyla başlayan dördüncü setin ilk sayısı Kaan Gürbüz’den geldi (0-1). Martin Atanasov’la sete hızlı başlayan Ziraat Bankkart 2-1 öne geçti. Setin hemen başında skor 5-5’te eşitlense de Kaan Gürbüz ve Louati’yle fark yaratan Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız 5-8’lik üstünlüğü yakaladı. Bu skor rakibimize mola aldırırken, moladan 2-0’lık seriyle dönen Ekibimiz, farkı 5 sayıya çıkardı (5-10). Bu bölümde oyuna dahil olan Halil İbrahim Yücel’le farkı 3 sayıya indiren Ziraat Bankkart’a geçit vermeyen Erkek Voleybol Takımımız, sette son bölüme girerken üstünlüğünü sürdürdü (16-20). Rakibin hücum etkinliğinin azaldığı, savunma direncinin kırıldığı son bölümü de iyi oynayan Fenerbahçemiz seti 17-25; maçı da 3-1 kazandı.

Exit mobile version