Site icon fener.org

Fenerbahçe Alagöz Holding 92–57 Beşiktaş

Fenerbahçe Alagöz Holding – Beşiktaş 

Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımız, ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi onuncu hafta maçında Beşiktaş’ı konuk etti. Mutlak galibiyet parolasıyla parkeye çıkan Takımımız, üstün oyunuyla sahadan 92-57 galip ayrıldı ve serisini sürdürdü.

Takımımız; Olcay Çakır Turgut, Kiah Stokes, Kayla MacBride, Emma Meesseman ve Merve Aydın beşiyle maça başladı.

Hava atışı sonrasında hücum hakkını kazanan Fenerbahçemiz, Kayla McBride’ın dış atışıyla maçtaki ilk isabeti buldu (3-0). Beşiktaş’ın ilk sayılarını kaydeden isimse Evans oldu (3-2). Tam saha baskımızın arttığı ilk 5 dakikada Olcay Çakır Turgut ve Merve Aydın’ın skor katkısıyla fark 5 sayıya çıktı (10-5). Çeyreğin devamına Billings ve Elif Bayram’la varlık göstermeye çalışan Beşiktaş’a Natasha Howard ve Kiah Stokes gibi uzunlarıyla cevap veren Fenerbahçemiz,  ilk çeyreği 19-16 önde tamamladı.

Davis Reimer ve Natasha Howard’ın karşılıklı isabetiyle başlayan çeyrekte kenardan gelen Alperi Onar ve İdil Saçalır’la bir ritim bulan Takımımız, skoru 26-18’e getirdi. İlk 3 dakikalık bölümde oldukça üretken olan Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımız, kenardan gelen isimleriyle farkı 14 sayıya kadar çıkardı (34-20). Rakibimizin Billings ve Evans’la farkı eritme adına hamleler yaptığı çeyrekte Emma Meesseman ve Kiah Stokes’ın sayıları ilk yarının sonucunu belirledi (44-28).

Üçüncü çeyrek Alperi Onar’ın 2 sayılık isabetiyle başladı. Rakibine kolay sayı imkanı tanımayan Takımımız, baskılı oyunuyla rakibi top kayıplarına zorlarken; hücumdaysa Natasha Howard ve Emma Meesseman’la sonuca gitti (55-30). 4 oyuncumuzun çift haneli sayılara ulaştığı üçüncü çeyrek sonunda final periyotuna 67-48’le önde giden taraf Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımız oldu.

Üstün oyununu final periyotunda da sürdüren  Potanın Kraliçeleri, Natasha Howard’ın 22 sayı, Olcay Çakır Turgut’un da 33 verimlilik puanıyla oynadığı karşılaşmadan 92-57 galip ayrıldı.

Fenerbahçe Alagöz Holding (92): Howard 22, Olcay 18, Alperi 15, Meesseman 13, McBride 9, İdil 8, Stokes 4, Merve 3. 

Exit mobile version