Site icon fener.org

Atomeromu KSC Szekszard 103-101 Fenerbahçe Alagöz Holding

Atomeromu KSC Szekszard - Fenerbahçe Alagöz Holding

Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımız, EuroLeague Women A Grubu ikinci maçında Macaristan temsilcisi Atomeromu KSC Szekszard’a konuk oldu. Takımımız, Szekszard Varosi Sportcsarnok’ta oynanan, normal süresi 87-87 tamamlayan ve iki uzatma periyotuna giden mücadeleden 103-101 mağlup ayrıldı.

Takımımız, Avrupa Ligi’ndeki üçüncü hafta maçında Olympiacos’u 9 Kasım Çarşamba günü Metro Enerji Salonu’nda konuk edecek.

Kadın Basketbol Takımımız; Olcay Çakır Turgut, Olivia Epoupa, Kayla McBride, Mina Djordjevic ve Natasha Howard beşiyle maça başladı.

Mina Djordjevic’in 3 sayılık isabetiyle başladığımız maçta Kayla McBride ve Natasha Howard’la farkı 5 sayıya çıkaran Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımız, maçtaki ilk 5 dakikayı 7-12’lik üstünlükle geçti. Natasha Howard’la farkı çift hanelere (7-18) çıkardığımız çeyreğin devamında ev sahibi takım Sydney Wallace, Cyesha Goree gibi skorerleriyle farkı 1 sayıya kadar indirse de Takımımız, ilk periyotu 21-24 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe Ivana Raca ile hızlı başlayan Takımımız skoru 21-28’e getirdi. Ev sahibinin bu çeyrekteki ilk sayılarıysa Cyesha Goree’den geldi (24-28). Victoria Vivians’la da 3 sayı çizgisinin gerisini oldukça iyi kullanan KSC Szekszard, farkı 1 sayıya kadar indirdi (27-28). Bu skorun ardından Olcay Çakır Turgut ve Natasha Howard’la toparlanan Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımız, 6 sayılık bir fark yakaladı (31-37). Kayla McBride ve Epoupa gibi skorerleriyle 37-45’lik üstünlüğü yakalayan Ekibimiz karşısında Agnes Studer ve Sydney Wallace’la ev sahibi takım maça ortak oldu (45-45). Çeyreğin sonucunu belirleyen isabet ise Fenerbahçemizde Olivia Epoupa’dan geldi ve Takımımız soyunma odasına 45-47 önde girdi.

Agnes Studer’ın 3 sayılık isabetiyle üçüncü çeyreğe başlayan Szekszard 48-47 öne geçti. Epoupa’yla rakibine cevap veren Takımımız yeniden skor avantajını lehine çevirdi (48-49). Her iki takım da skorerleriyle maçın kopmasına engel olsa da çeyrekte son 4 dakikanın içine 6 sayılık farkla önde giren Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımız oldu (53-59). Devamında Boros, Ruth Hebard ve Agnes Studer’la bir seri yakalayan ev sahibi skoru 62-59’a getirdi. Çeyreğin son dakikaları büyük bir çekişmeye sahne olurken, dördüncü periyota 68-64 önde giren taraf ev sahibi Szekszard oldu.

Cyesha Goree ve Kayla McBride’ın karşılıklı isabetiyle başlayan dördüncü çeyrekte son beş dakikanın içine 75-70’le ev sahibi takım önde girdi. Ev sahibi lehine farkın 7 sayıya (77-70) kadar çıktığı dakikalarda Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımız; Kiah Stokes, Kayla McBride ve Olcay Çakır Turgut’la skora denge getirdi (79-79). Her iki takım adına da kopmaların yaşanmadığı maçın normal süresi 87-87’lik eşitlikle tamamlandı ve uzatma periyotuna gidildi.

Skor avantajının sürekli olarak el değiştirdiği ilk uzatma periyotunda da eşitlik bozulmadı ve ikinci uzatma periyotuna 92-92’lik eşitlikle gidildi. İkinci uzatma periyotunda da Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımız, benzer bir oyun ortaya koysa da ev sahibi takım parkeden 103-101 galip ayrıldı.

Fenerbahçe Alagöz Holding (101): McBride 28, Howard 28, Olcay 15, Raca 9, Epoupa 8, Djordjevic 7, Stokes 6. 

Exit mobile version