Site icon fener.org

Anadolu Efes 79-88 Fenerbahçe Beko

Anadolu Efes - Fenerbahçe Beko

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, Turkish Airlines EuroLeague 2022-23 sezonu 5. hafta maçında Anadolu Efes’e konuk oldu. Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan mücadeleden 79-88 galip ayrılan Takımımız, EuroLeague’de mağlubiyeti olmayan tek takım unvanını korumayı başardı ve 5’te 5 yaptı.

Parkeye ‘Cumhuriyetin Feneri Fenerbahçe’ pankartıyla çıkan oyuncularımız, ısınmada ise ‘Cumhuriyetin Feneri’ tişörtleriyle yer aldı.

Fenerbahçe Beko mücadeleye; Nick Calathes, Scottie Wilbekin, Dyshawn Pierre, Nigel Hayes-Davis ve Johnathan Motley beşiyle başladı.

Maçın ilk basketi Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımızdan geldi. Arka arkaya gelen hücum ribauntları sonrasında pota altında Johnathan Motley’le ilk sayılarımızı bulduk (0-2). Clyburn, Micic ve Ante Zizic’le 7-0’lık bir seri bulan ev sahibi skoru 7-2’ye getirdi. Devamında Scottie Wilbekin ve Nick Calathes’le toparlanan Fenerbahçemiz, skoru 9-6’ya getirdi. Bryant’la bu bölümde üç sayı çizgisini iyi kullanan Anadolu Efes’e; Wilbekin’le cevap veren Ekibimiz, Montley’in de boyalı alan performansıyla skoru 14-12 yaptı. Micic ve Scottie Wilbekin’in 3 sayı çizgisini etkili kullandıkları bu bölümde skor avantajı sürekli el değiştirirken, ilk çeyreği 27-26’lık skorla önde tamamlayan ev sahibi takım oldu.

İkinci çeyrekte ilk isabet Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımızda Tonye Jekiri’den geldi (27-28). Anadolu Efes’in bu çeyrekteki sayıları ise Pleiss ve Polonara’dan geldi (31-28). Devamında Marko Guduric ve Scottie Wilbekin’le bir ritim yakalayan Takımımız 6 sayılık bir fark yakaladı (36-42). Gazi Erten ve M’Baye ikilisiyle maça ortak olma adına üretken olan Anadolu Efes’e, Wilbekin ile benchten gelen Carsen Edwards’la cevap veren Erkek Basketbol Takımımız farkı 7 sayıya yükseltti (42-49). Yüksek şut yüzdesiyle oynadığımız bu çeyrekte soyunma odasına da önde giren taraf Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız oldu (44-49). 

Clyburn ve Nigel Hayes-Davis’in karşılıklı sayılarıyla başlayan çeyrekte fark 3 sayıya kadar indi (48-51). Nigel Hayes ve Scottie Wilbekin’in skorer kimliğini yansıttıkları bu bölümde oyundaki üstünlüğünü de perçinleyen Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız farkı çift hanelere çıkardı (48-58). Çeyrekte son 5 dakikanın içine girilirken Devin Booker ve Marko Guduric’in 3 sayı çizgisinin gerinden bulduğu isabetlerle skoru 52-64’e getiren Fenerbahçemiz, Carsen Edwards’ın da skor yüküne ortak olmasıyla final periyotuna 62-71’lik üstünlükle girdi.

Final periyotunda da rakibine oranla çok daha etkili bir oyun sergileyen ve oyunun kontrolünü kaybetmeyen Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, parkeden 79-88 galip ayrıldı ve EuroLeague’de mağlubiyeti olmayan tek takım unvanını korudu.

Fenerbahçe Beko (88): Wilbekin 25, Guduric 19, Motley 11, Edwards 10, Booker 8, Hayes-Davis 7, Jekiri 4, Calathes 4.

Exit mobile version