Site icon fener.org

Fenerbahçe Beko 89-63 Semt77 Yalovaspor

Fenerbahçe Beko - Semt77 Yalovaspor

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, ING Basketbol Süper Ligi 22. hafta maçında Semt77 Yalovaspor’u konuk etti. Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanan mücadeleyi 89-63’lük skorla kazanan Takımımız, ligdeki 18. galibiyetini aldı.

İkinci çeyrekte ayak bileğinden sakatlık yaşayan ve maça devam edemeyen oyuncumuz Tarık Biberovic’in durumu ilerleyen günlerde yapılacak kontrollerden sonra netlik kazanacak.

Takımımız mücadeleye; Melih Mahmutoğlu, Dyshawn Pierre, Achille Polonara, Jehyve Floyd ve Markel Starks beşiyle başladı.

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, mücadeleye 7-0’lık seriyle iyi bir başlangıç yaparken, konuk takımın ilk sayıları İlkan Karaman’dan geldi (7-2). Melih Mahmutoğlu ve Tarık Biberovic’in üç sayı çizgisinin gerisini oldukça etkili kullandığı bu bölümde fark çift hanelere çıktı (16-6). Luka Rupnik ve Marcus Andrew Lee ikilisiyle varlık göstermeye çalışan Semt77 Yalovaspor’a; yüksek yüzdeyle oynayan Tarık Biberovic’in üç sayı performansıyla geçit vermeyen Takımımız, ilk çeyreği 22-11’lik üstünlükle tamamladı.

Üçlüklerine kaldığı yerden devam eden Tarık Biberovic, ikinci çeyreğe de isabetle başladı. Konuk Semt77 Yalovaspor ise Oğulcan Baykan’la bu periyottaki ilk sayılarını buldu (25-13). Devamında pota altında Metecan Birsen’in boyalı alan performansıyla ritim yakalayan Erkek Basketbol Takımımız, akabinde Kaptan Melih’in 5-0’lık serisiyle TV molasına 37-13 önde girdi. Mola dönüşünce Polonara ve Markel Starks’ın elinden bulduğu basketlerle de üretken bir görüntü çizmeye devam eden Fenerbahçe Beko, soyunma odasına 46-17’yle önde girdi.

Jehyve Floyd ve Marcus Andrew Lee’nin karşılıklı basketleriyle başlaya üçüncü çeyrekte İlkan Karaman’la skor bulmaya devam eden Yalova temsilcisi skoru 48-26’ya getirdi. Çeyreğin devamında Melih Mahmutoğlu, Floyd ve Markel Starks’la son 4 dakikada skoru 56-34’e taşıyan Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, final periyotuna da önde giren taraf oldu (69-40).

Marcus Andrew Lee ve Oğulcan Baykan’ın 9-0’lık serisiyle son çeyreğe hızlı başlayan Semt77 Yalovaspor karşısında final periyotundaki ilk sayılarımız Dyshawn Pierre ve Floyd’tan geldi (73-49).  Çeyrekte son 3 dakikaya girilirken Danilo Barthel’in boyalı alan performansıyla üretken bir görüntü çizmeye devam eden Takımımız, parkeden 89-63 galip ayrıldı.

Fenerbahçe Beko (89): Melih 19, Biberovic 12, Metecan 12, Floyd 11, Polonara 9, İsmet 9, Starks 5, Şehmus 4, Barthel 4, Pierre 2, Ekrem 2

Exit mobile version