Site icon fener.org

Fenerbahçe, Helsinki’de tur peşinde

Fenerbahçe Futbol Takımı

Fenerbahçemiz, sahasında 1-0 galip geldiği UEFA Avrupa Ligi Play-off turu ilk maçının rövanşında Finlandiya temsilcisi HJK Helsinki’ye konuk oluyor. Yarın (26 Ağustos Perşembe günü) Bolt Arena’da oynanacak mücadele saat 19.00’da başlayacak ve TV’8’den ekranlara gelecek. Karşılaşmayı Slovak hakem Ivan Kruzliak yönetecek. Takımımız, alacağı her türlü galibiyet veya beraberlikte Avrupa Ligi’nde gruplara kalacak. Helsinki’nin tek farklı galibiyeti halinde karşılaşma uzatmaya gidecek. Takımımız, 2 ve üstü farklı mağlubiyetlerde ise Avrupa’da yoluna UEFA Konferans Ligi gruplarında devam edecek.

Fenerbahçemiz, Avrupa kupalarında 232. sınavını verecek. Takımımız, geride kalan 231 maçta 85 galibiyet, 48 beraberlik, 98 mağlubiyet alırken; 285 gol atıp, 338 gol yedi.

Kupa 2 olarak adlandırılan UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi’nde daha önce 117 karşılaşma yapan Takımımız, 50 galibiyet, 27 beraberlik, 40 yenilgi yaşadığı bu mücadelelerde rakip ağları 155 kez havalandırırken; 150 gole engel olamadı.

Sarı-lacivertli takımda sakatlıkları bulunan Dimitrios Pelkas, Serdar Dursun, İrfan Can Kahveci ve Filip Novak, karşılaşmada forma giyemeyecek. UEFA listesinde yer almayan Kim Min-Jae, Burak Kapacak ve Samatta bu maçta yok.

Takımımızın Helsinki kamp kadrosunda şu oyuncular yer alıyor:
Altay Bayındır, Berke Özer, Osman Ertuğrul Çetin, Serdar Aziz, Attila Szalai, Marcel Tisserand, Nazım Sangare, Bright Osayi-Samuel, Ferdi Kadıoğlu, Luiz Gustavo, Jose Sosa, Mert Hakan Yandaş, Fatih Yiğit Şanlıtürk, Mesut Özil, Miha Zajc, Muhammed Gümüşkaya, Arda Güler, Enner Valencia.

Exit mobile version