Site icon fener.org

Anadolu Efes 71-80 Fenerbahçe Beko

Anadolu Efes - Fenerbahçe Beko

Turkish Airlines EuroLeague’de 2020-2021 sezonunun ikinci haftasında Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko, Sinan Erdem Spor Salonu’nda karşı karşıya gelirken sarı-lacivertli ekibimiz, rakibi karşısında 71-80 kazanmayı başardı.

Karşılaşmada Fenerbahçe, Leo Westermann ve Danilo Barthel’den; Anadolu Efes ise Shane Larkin’den yoksun oynadı.

Mücadeleye iki takım da üçlükler ile başlarken Fenerbahçe Beko, bu bölümde özellikle Edgaras Ulanovas ve Nando De Colo ile etkili oldu ve 5-10’luk üstünlük kurdu. Ancak Krunoslav Simon‘un etkileyici oyunu ile karşılık veren Anadolu Efes, bulduğu 12-0’lık seri ile kontrolü tamamen ele geçirmeyi başardı. Çeyrek sonunda Fenerbahçe ritmini bulsa da ilk 10 dakikayı ev sahibi takım 23-16 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe ise Fenerbahçe Beko 0-7’lik bir seri ile başlayarak skora dengeyi getirdi. Daha sonra De Colo’nun sayıları ile öne de geçen sarı-lacivertli takım, top kayıplarına rağmen Johnathan Hamilton’ın hücum ribaundlarındaki etkinliği ile üstünlüğünü korudu. Çeyrek sonunu da De Colo ile harika oynayan Fenerbahçe, soyunma odasına 35-42 önde gitmeyi başardı.

Üçüncü çeyrek ise dengelerin sık değiştiği bir oyuna sahne oldu. 04:03 kala farkı 9 sayıya kadar çıkaran Fenerbahçe Beko, iki dakika boyunca hiç sayı bulamadı ve Anadolu Efes, 10-0’lık seri ile bir kez daha öne geçmeyi başardı. Ancak daha sonrasında Jarell Eddie ve Bobby Dixon ile birer üçlük bulan Fenerbahçe, yeniden oyunun kontrolünü aldı. Çeyrek sonunu da iyi oynayan sarı-lacivertli takım, son 10 dakikaya 54-61 önde girdi.

Son çeyreğe 6-0’lık bir seri ile giren Anadolu Efes, farkı 1’e indirince Igor Kokoskov molaya gitti. Moladan hücum ribaundu üzeri Ulanovas’ın sayıları ile dönen Fenerbahçe’ye ev sahibi takım serbest atışlarla cevap verdi. (62-63) Ancak daha sonrasında 2-11’lik harika bir seri yakalayan Fenerbahçe, farkı ilk kez çift haneye çıkardı ve maçı tamamen kontrolüne aldı. (64-74) Son bölümü daha rahat oynayan Fenerbahçe Beko, rakibini 71-80 mağlup etti.

Fenerbahçe’de Ulanovas 10 sayı ve 5 ribaund ile mücadele etti. Lorenzo Brown, 17 sayı, 3 asist ve 2 ribaund ile oynarken Nando De Colo da 20 sayı, 4 ribaund, 7 asist ve 3 top çalma ile etkili bir performansa imza attı ve 28 verimlilik puanı ile maçın yıldızı oldu.

Jan Vesely ise 13 sayı, 10 ribaund, 3 asist ve 1 top çalma ile double-double yaparak verimlilik puanını 16’ya çekti.

Fenerbahçe Beko (80): De Colo 20, Brown 17, Vesely 13, Ulanovas 10, Melih 5, Hamilton 4, Ahmet 4, Eddie 3, A. Muhammed 3, Pierre 1

Exit mobile version