Site icon fener.org

Fenerbahçe Beko Tofaş karşısında

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı

Fenerbahçe Beko, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi Play-off yarı final ilk maçında Tofaş ile karşılaşıyor. Bugün (1 Haziran Cumartesi günü) saat 18:00’de Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanacak mücadele Tivibu Spor 2 ekranlarından canlı yayınlanacak. Karşılaşmayı Mehmet Keseratar, Altuğ Köselerli, Mehmet Şahin hakem üçlüsü yönetecek.

Fenerbahçe Beko, Play-off çeyrek final serisinde Türk Telekom’u 2-1 ile geçti. İlk maçta rakibini 82-72 yenen Fenerbahçe, deplasmanda rakibine 88-85 mağlup oldu. Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanan üçüncü karşılaşmada ise gülen taraf 92-59 ile Fenerbahçe oldu.

Fenerbahçe Beko’da Tyler Ennis, Joffrey Lauvergne, Gigi Datome, Erick Green ve Jan Vesely’nin sakatlıkları bulunuyor. Ennis ve Lauvergne, uzun süreli sakatlıkları nedeniyle sezonun geri kalanında forma giyemeyecek. Datome, Green ve Vesely’nin ise tedavi süreçleri devam ederken, oyuncularımız henüz takım idmanlarına başlayabilmiş değil.

Tofaş, bu sezon ligimizde normal sezonda oynadığı 28 maçta 18 galibiyet elde etti ve ligi üçüncü sırada tamamladı. Tofaş, Play-off çeyrek final turunda ise Beşiktaş Sompo Japan’ı 2-0 ile (102-76, 73-82) ile geçti.

Ekibimiz bu sezon oynanan iki maçtan da 69-74 ve 89-56 ile galip ayrıldı.

Fenerbahçe Beko, Tofaş’a karşı oynadığı son 12 lig maçının 11’ini galibiyetle noktaladı.

Play-off yarı final serilerinde üç galibiyet alan takım finale yükselecek. Fenerbahçe Beko’nun saha avantajına sahip olduğu seride ilk iki maç 1 Haziran ve 3 Haziran tarihlerinde Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanacak. Serinin üçüncü maçı ve gerekmesi durumunda dördüncü müsabaka 6 Haziran ve 8 Haziran tarihlerinde Bursa’da oynanacak. Yarı final serisi, gerekmesi durumunda beşinci maç için yine Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’na 11 Haziran tarihinde dönecek.

Exit mobile version