Site icon fener.org

İki Mehmet, 3 puanı getirdi

Fenerbahçe’nin 6 maçlık galibiyet hasreti sona erdi… Sarı Lacivertliler, maç boyunca etkili bir futbol sergilediği karşılaşmada EY Malatyaspor’u 86. dakikadaki golle 3-2 yendi. Fenerbahçe’nin gollerini Mehmet Ekici (2) ve Mehmet Topal kaydederken; konuk ekibin sayıları Mina ve Donald’dan geldi. Fenerbahçe’de günün başarılı ismi Mehmet Ekici, bir penaltı atışından yararlanamadı.

Mehmet Ekici, henüz 2. dakikada Fenerbahçe’yi şık bir golle öne geçirirken; 28. dakikada Mina’nın golü skoru eşitledi. 3 dakika sonra Mehmet Ekici bu kez serbest vuruştan Sarı Lacivertliler’i 2-1 öne geçirdi. Dakikalar 45+4’ü gösterirken; konuk ekibin ilk golünü atan Mina, bu kez altıpas ön çizgisi üzerine kafayla indirdi, Donald tek vuruşla ağları havalandırdı ve ilk yarının skorunu ilan etti, Fenerbahçe: 2 – EY Malatyaspor:2.

İkinci yarıda da maçta mücadeleci görüntü hız kesmedi. 61. dakikada Dirar, Erkan Kaş’ın müdahelesiyle cezasahası içinde yerde kaldı. Hakem penaltı noktasını gösterdi. 64. dakikada Mehmet Ekici, beyaz noktaya gitti. Ancak Fenerbahçeli futbolcunun vuruşunda kaleci Farnolle, gol izni vermedi. 66. dakikada Fenerbahçe’nin yeni transferi Victor Moses, Benzia’nın yerine oyuna girdi.

84. dakikada Mehmet Ekici’nin yerine oyuna giren Valbuena, 86. dakikada sağdan korneri kullandı. Sadık’ın kafa vuruşunda kaleci Farnolle topu çıkardı; o naktada biten Mehmet Topal kafayla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu.

90+7’de Guilherme’nin kafayla kaleye gönderdiği topu Sadık Çiftpınar, çizgiden çıkarırken; Fenerbahçe, EY Malatyaspor’u 3-2 yendi.

Bu galibiyetin ardından Fenerbahçe’nin 6 maçlık galibiyet hasreti sona erdi. Puanını, 20 yapan Sarı Lacivertliler küme düşme potasından çıktı ve 14. sıraya yükseldi. EY Malatyaspor ise 32 puanda kaldı.

Exit mobile version