Site icon fener.org

Zeljko Obradovic: Son saniyeye kadar savaştık

Zeljko Obradovic

Başantrenörümüz Zeljko Obradovic konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“EuroLeague’de geçen sene final oynayan takıma karşı oynadık ve Real Madrid’e karşı oynadığımız bütün maçlar özeldir. İlk çeyrekte savunma olarak çok iyi başladık. İkinci çeyrekte özellikle açık atışlarda topu kullanırken sabırsız davrandık. Üç sayılıklardan sadece 15’te 3 isabet bulduk. Bu bizi çok zorlayan bir yüzde. Hücum açısından yeterli özgüvenle oynamadık. Real Madrid’in hücum şekli sizi topu hemen atmaya zorlayan bir şekildi. Atayım mı atmayayım mı diye kararsız olduğumuz anlar yaşandı ve bu durumlarda skor üretmek çok zor oldu. İkinci çeyrekte maça başladığımız gibi oynamaya başladık ama sonra oyunumuz ikinci çeyrekteki performansa döndü. Bu oyundaki tablo bu ve bunu iyi anlayıp düzgün bir şekilde çalışmamız gerekiyor. En güzel olan ise son iki dakikada Real Madrid 6 sayı öndeyken gösterdiğimiz reaksiyondu. Müthiş savunma oynadık ve topu normal şekilde kullanmaya çalıştık. Maçı kazanmamızda en önemli sebebi de hücum ribaundumuzdu. Son dakikalarda hem hücum hem de savunmada doğru şeyleri yaptık. Luigi Datome’nin kullandığı top da kazanmamızı sağladı. Real Madrid’in çok iyi oyuncuları var ve 6 saniyede sayı üretebilirlerdi. Campazzo şut kullanmaya çalıştı ama şans bizim tarafımızdaydı. Oyuncularımı maç sonundaki müthiş reaksiyonlarından dolayı tebrik ediyorum. Bize savunma geliştiren takımlara karşı nasıl oynamamız gerektiğini mutlaka düzeltmemiz lazım. EuroLeague’in ilk yarısı bitti ama unutmamamız lazım ki önümüzde daha 15 maçımız var. Çok iyi pozisyondayız ama düzeltmemiz gereken şeyler de var. Daha fazla oyuncunun katkılarına ihtiyacımız var. Sezon çok uzun ve şu ana kadar as oyuncularımızdan eksik oynadığımız çok maç oldu. Bugün olduğu gibi de herkes savaştı takımla maçın sonuna kadar. Real Madrid gibi çok kaliteli, çok iyi bir takıma karşı oynadık ve son saniyeye kadar savaştık. Taraftarlarımıza inanılmaz destekleri için teşekkür ediyorum ve Pazar günü oynayacağımız yılın son maçına, Darüşşafaka mücadelesine davet ediyorum. Çünkü oyuncularımın bu desteği hak ettiğine inanıyorum.”

Kostas Sloukas’ın yokluğunda Campazzo gibi bir savunmacıya sahip Real Madrid ile oynamanın nasıl olduğu sorusuna ise Koç Obradovic, “Biz bunun bilinciyle hazırlandık. Hep agresif oynar zaten. Problem yaşadık tabii ki. Yaptığımız top kayıpları ve onların top çalmalarını kıyaslarsanız zaten bu gözüküyor. 11 top kaybımız oldu. Onun ve Llull’un olmadığı sürelerde daha agresif oynamamız gerekiyordu ama farklı bir oyun oynadık. Değitştirmemiz gereken de bu. Sadece Bobby ve Kostas değil; bu takımda Melih de var, Marko var, Sinan, Erick, Egehan var. Hepsi agresif oynayabilir. Bugün benim günüm deyip daha agresif oynamaları gerekiyor.” şeklinde yanıt verdi.

Skorun 65-63’te kalması iki takım birbirini çok iyi tanımasından kaynaklanıp kaynaklanmadığı sorusuna ise Obradovic, “Real Madrid her maçta 28 averajla oynuyor 3 sayılıkları. İstatistiklere bakarsanız bugün de 25 atmışlar. Üç sayılıkları konuşursak bizim için en kötü akşam olabilir. Kararlı oynamalıydık. Hep endişeli oynadık. Kararlı oynamadığımız için skor üretmek zor oldu. İki takım için hücum açısından çok iyi değildi ama basketbol adına muhteşemdi. Son saniyeye kadar belli değildi ve çok duygusal bir maçtı. Daha önce de söylediğim gibi anlamamız gereken şeyler var. Hücum açısından daha iyi oynamamız gerekiyor.” cevabını verdi.

Exit mobile version