Site icon fener.org

Süper Toto Türkiye Boks Ligi’nin ilk şampiyonu Fenerbahçe

Spor Toto Türkiye Boks Ligi'nin ilk şampiyonu Fenerbahçe

Spor Toto Türkiye Boks Ligi'nin ilk şampiyonu Fenerbahçe

Türkiye Boks Federasyonu tarafından bu yıl hayata geçirilen Spor Toto Türkiye Boks Ligi’nin ilk şampiyonu Fenerbahçe oldu. Aynı puana sahip Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın boks takımları ligin 11. ve son haftasında karşı karşıya geldiler. Rakibi karşısında 8-2’lik üstünlük kuran Fenerbahçe Boks Şubemiz, namağlup şampiyon oldu.

Burhan Felek 50. Yıl Spor Salonu’nda yapılan müsabakaları yöneticilerimizden Mustafa Kemal Danabaş, A. Sertaç Komsuoğlu, Selahattin Baki ve M. İlker Dinçay tribünden takip etti. Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç ile eski boksörlerimizden ve ünlü simalardan birçok isimle taraftarlarımız da karşılaşmayı salonda izlediler. Organizasyon Fenerbahçe TV’den de canlı olarak yayınlandı.

Spor Toto Türkiye Boks Ligi 11. ve son hafta maçlarıyla tamamlandı. İlk defa düzenlenen lig mücadelesinde 12 takım mücadele etti.  Son hafta karşılaşmalarında 30 puana sahip iki takım Fenerbahçe ile Beşiktaş, şampiyonluk için ringe çıktı.10 sıklette gerçekleştirilen müsabakalar, 3’er dakikalık 3 raund üzerinden yapıldı.

Boksörlerimizden 49 kiloda Muhammed Ünlü, 52 kiloda Batuhan Çiftçi, 56 kiloda Ramazan Özbuğanlı (hükmen galip), 60 kiloda Hakan Doğan, 64 kiloda Volkan Gökçek, 69 kiloda Onur Şipal, 75 kiloda Önder Şipal ve 81 kiloda Serhat Güler rakiplerine üstünlük kurarken, 91 kiloda Mustafa Ali Çavdar ile +91 kiloda Eren Uzun ise rakiplerine mağlup olan isimlerimizdi.

Öte yandan maçlar esnasında bir de sürpriz evlenme teklifi geldi. Sporcumuz Hakan Doğan maçın ardından sevgilisini ringe çağırdı ve diz çökerek evlenme teklifi etti. Alkışlar arasında ‘evet’ cevabı alan Hakan, ardından sevgilisiyle seyircileri selamladı.

Boks şube sorumlumuz Birol Topuz önderliğindeki teknik heyette antrenörlerimizden Ali Çıtak, Tuncay Varol, Tuncay Tavukçu, Metin Gemici ve Turgay Karasu görev aldı.

Müsabakaların ardından ligde mücadele eden takımlara Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç tarafından plaketleri verildi.

Gecenin sonunda şampiyonluk kupasını Federasyon Başkanı Eyüp Gözgeç’in elinden alan Boks Takımımız, şampiyonluk sevincini doyasıya yaşadı.

Stat, Sportif Tesisler ve Spor Şubeleri Sorumlusu Yönetim Kurulu Üyemiz Mustafa Kemal Danabaş, “Spor Toto Türkiye Boks Ligi’nin ilk şampiyonu olmak hepimiz için çok anlamlıydı. Gerçek bir spor kulübüyüz. Her branşta hedefimiz Türkiye’nin birincisi olmak. Bu akşam da boks liginde ilk şampiyonluğu kazandık. Mutluyuz. Tüm ekibi, sporcuları, idari kadroyu tebrik ediyorum. Başkanımıza hediye olsun” dedi.

Spor Şubeleri ve Voleybol Şube Yardımcısı Yönetim Kurulu Üyemiz İlker Dinçay da, “Biz büyük bir spor kulübüyüz. Tüm branşlarda hedefimiz şampiyonluk. Burada da kazandığımız için mutluyuz, gururluyuz. Sporcularımız başta olmak üzere emeği geçen hocalarımız ve bu organizasyonu gerçekleştiren Boks federasyonuna teşekkürlerimizi sunuyoruz. Arkadaşlarımızın başarılarının devamını diliyoruz. Yanlarında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

FB Medya, Fenerbahçe Turizm ve Catering Sorumlusu Yönetim Kurulu Üyemiz Sertaç Komsuoğlu ise, “Çok mutluyuz. Fenerbahçe Spor Kulübü’nün tek hedefi vardır, yarıştığı her branşta şampiyon olmak. Bugün de şampiyonuz. Devamı gelecek. Tekrardan sporcu kardeşlerimizi kutluyorum. Başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Şampiyonluğu Başkanımıza ve yöneticilerimize armağan eden Boks şubemizin sorumlusu Birol Topuz da, “Camiamız adına yeni başkanımıza ve tüm yönetimimize bu şampiyonluğu hediye ediyorum. Dolayısıyla Türk sporuna lokomotif olan Fenerbahçe’nin bundan sonraki süreçlerde de Türk sporunun her dalında bu lokomotifliği taşıyacağına inanıyorum. İlk defa düzenlenen ligin ilk kupasını almak beni de çok gururlandırdı. Antrenörlerime, sporcularıma ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Federasyona da teşekkür ediyorum. Dilerim bundan sonra daha güzel başarılara imza atarız” dedi.

Exit mobile version