Site icon fener.org

Avrupa Şampiyonu Ramil Guliyev altın madalyasını aldı

Ramil Guliyev madalyasını aldı

Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda erkekler 200 metrede birincilik elde eden Fenerbahçeli milli atlet Ramil Guliyev, altın madalyasını aldı. Breitscheid Meydanı’nda düzenlenen törende Guliyev’e madalyasını Avrupa Atletizm Birliği ve Türkiye Atletizm Federasyonu Dış İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Salih Münir Yaraş verdi.

Dün akşam göğsümüzü bir kez daha kabartan, 200 metrede19.76’lık derecesiyle hem şampiyona hem de Türkiye rekoru kırarak birinci olan Ramil Guliyev, Dünya şampiyonluğunu Avrupa şampiyonluğu ile taçlandırdı.

Bugün düzenlenen madalya töreninde altın madalyasını alan ve İstiklal Marşımızı okutan Ramil, çok mutlu olduğunu ifade etti ve ekledi:

“Burada olduğum için çok mutluyum. İnşallah daha iyilerini yaparız. Çok çalışmamız lazım. Önümüzde Dünya Şampiyonası ve Olimpiyatlar var. Elimizden gelen her şeyi yapacağız. Söz veriyorum. Olimpiyat madalyası için çok çalışacağız. Kolay değil. Herkes 24 saat çalışıyorsa, biz 25 saat çalışmalıyız. Bu madalya benim için büyük motivasyon kaynağı. Herkese destekleri için çok teşekkür ediyorum. Elmas liginde de bir şeyler yapmamız lazım. Bu yarışlar bizim için Dünya Şampiyonası ve Olimpiyatlar öncesi hazırlık olacak. Çünkü aynı sporcular, orada da yarışacak. Bu seneki hedefimiz Avrupa şampiyonluğuydu ve bunu başardık.”

Exit mobile version